Praktijk voor holistische gezondheidszorg

“IVITA “

\"praktijk\"

In deze tijden van verandering en intense druk op alle lagen van ons bestaan, is er een groeiende behoefte aan ontspanning en inzicht.
Het leven van alledag heeft ons vaak volledig in de ban en er is zelden een moment van even niets moeten.
Juist in die momenten van niets moeten, laat het lichaam ons voelen en ervaren wat er ontstemd is of wat het nodig heeft.

Een holistische benadering gaat ervan uit dat alles met alles in verbinding staat.
Dus, wat we denken, wat we eten, hoe we ademen, wat voor kleding we dragen, in welke omgeving we wonen, of we dag en nacht achter de computer zitten.

Al deze factoren hebben invloed op onze energie huishouding, we hebben een zichtbaar en een onzichtbaar netwerkstelsel waar fijne levensenergie doorheen stroomt die zorgt dat we ons vitaal en helder voelen.

Door straling en verdichting van ons systeem door verkeerde voedingsstoffen in combinatie met stress, raken we uit balans.

Dan is het een zoektocht terug om de oorzaak van een fysieke klacht te achterhalen en op een diep niveau lichaam en geest te ontwarren.
De “war“ de spanning of wrijving, letterlijk aan het licht te brengen en weer terug voeren naar zijn oorspronkelijke staat van zijn.

Dit terugvoeren, gaat makelijker als er niet te veel oordelende gedachten tussen zitten. Klank is hier een prachtig medium voor.

Klank ontspant en laat je voelen en ervaren zodat de aandacht verschuift . Je komt op een andere laag van bewustzijn.

Als je hersenen Beta golven produceren dan ben je actief en op de buitenwereld gericht. Bij stress en spanning zijn er bijna uitsluitend Beta golven, je kan dan niet goed nuanceren en er is geen ruimte voor overzicht. Door de helende klanken gaan de hersenen over op Alfa en zelfs Theta golven.
Je ervaart dan meer ontspanning en kan makkelijker naar binnen keren.
Het is zelfs mogelijk, en dat is voor een ieder verschillend, om beelden, kleuren of gevoelssferen te ervaren.

De klanken van de verschillende instrumenten, die uit alle delen van de wereld komen, hebben allen een eigen frequentie en klankkleur.
Er wordt gewerkt met onder andere de Didjeridoo uit Australië: een blaasinstrument gemaakt van een holle Eucalyptus tak, de gong, Tibetaanse klankschalen, Sjamanen trommels en andere kleine percussie instrumenten, regenstokken, Indiase thingsha’s en stemvibraties; boventonen.

\"klankshaal\"

Wij zelf en alles in deze schepping zijn pure trilling in beweging, we zijn dus geen vaste, dichte materie in een vormpje, wij zijn een levend energieveld.
Dit energieveld staat in directe verbinding met alles wat leeft, als je je dit bewust bent, ga je al zorgvuldiger om met jezelf en je medemens.

De genezende en ontspannende werking van klank
Door de klanken, van diverse instrumenten die uit de hele wereld komen Plus... intentie, wordt er een “veld van gelegenheid“ opgebouwd.
Dit veld van trillingen van hoge en laagfrequente tonen speelt in op alle lagen van ons energiesysteem, tot in het diepst van de cellen en her-innert ons eraan dat we oorspronkelijk, neutrale levendige energie velden zijn, zonder etiket.
Alles is energie, dit is makkelijk gezegd, maar hebben we ook het besef wat de invloed van ons belangrijkste gereedschap is op die energie ?
Ons denken , the MIND, is de schepper van lichaam, vorm en de wereld.
Iedere gedachte is gehoord is verzameld in een groot veld, een bewustzijnsveld .
Je kunt je voorstellen als je besef krijgt van de werkelijke werking van GEDACHTENKRACHT, wat je dan zou kunnen omzetten en creëren voor jezelf. Wat natuurlijk invloed heeft op het grote geheel.
Een medemens op deze wijze benaderen is contact maken op een diep niveau. Je gaat er vanuit dat er niet iemand is die kan genezen, maar dat er een zelfgenezend vermogen is wat heel erg wijs en alwetend is.
Met de juiste liefdevolle aandacht en intentie kan je jezelf bevrijden van Onnodige balast, oude geheugen plaatjes en onbewuste trauma’s.
Zien wat er is ! vanuit het besef dat je heel en perfect bent !

Spelenderwijs, afstemmen op dat wat waar is,
Weten wie je bent,
In de wereld staan maar niet erin verweven zijn.
In verwondering kunnen zijn over de pracht van de schepping
Laat je uitnodigen in inspiratie, dingen die je echt voeden
Wees onbekommerd
Creëer je eigen werkelijkheid vanuit je hart
De zin van het leven is er zin in hebben !

Klank, spiegel voor het zelfgenezend vermogen !
Een open houding is de uitnodiging om een andere kijk op het leven te omarmen.
Diep gewortelde overtuigingen en tweede hands aannames kunnen vervangen worden door eigen wijsheid en zelfkennis.
Wij zijn alwetend, alle kennis is hier en niet buiten onszelf in een geprojecteerde autoriteit. We hebben ook geleerd om te geloven, geloven is ook een aanname !
Weten is direct, zonder twijfelen leven in synchroniciteit, ieders weten is uniek.

Hoe kun je stap voor stap terug naar je oorspronkelijkheid ?
Op alle niveaus resoneren met wat goed voor je is ?
Luisteren naar je innerlijke stem ?
Vraag jezelf wat vaker is dit heilzaam voor mij ?

"; ?>